Očesna ordinacija Irman
[strani za zdravstvene storitve na zavarovanje]

Informacije: 051 288 012
marjan irman

Marjan Irman dr.med. je specialist za očesne bolezni in motnje vida ter očesni kirurg od leta 1987, ko je končal specializacijo pri prof. dr. Novaku v Ljubljani. Medicino je študiral v Ljubljani in jo končal že konec 9 semestra leta 1979. To je več kot leto hitreje kot je to običajno. Sledil je obvezni dvoletni staž v splošni medicini in na terenu. Sledila je specializacija na očesnem oddelku v Celju kjer je uvedel in vodil kabinet za kontaktne leče.

Po zaključku specializacije leta 1987 se je vrnil v Celje in uvedel mikro-kirurško tehniko operacije sive mrene s pomočjo ultra-zvoka (phaco) in bil med začetniki v takratni Jugoslaviji. Že v 90 letih ga je zanimala refraktivna kirurgija, ki je bila šele na začetku razvoja. Verjel je v prihodnost laserske korekcije dioptrije in že leta 1994 končal vsa potrebna izobraževanja pri takratni peščici začetnikov v Evropi kot so Pallicaris, Tegroth, ...

Leta 1993 je odprl zasebno očesno ambulanto v Žalcu. Že leta 1996 je izvedel prvo lasersko korekcijo dioptrije pri nas. V naslednjih letih je uvedel vse tehnike operacije dioptrije z excimer laserjem kakor tudi s femto sekundnim laserjem. Že kmalu po prvih operacijah dioptrije je uvidel potrebo po dodatnem pristopu to je z implantacijo umetne intraokularne leče podobno kot pri operaciji sive mrene. Leta 2000 je pričel z implantacijo Artisan dodatne leče v oko. Od leta 2010 pa z vsaditvijo Visian dodatne leče. Ves čas je redno operiral bolnike s sivo mreno. Pomagal je tisočim pacientov iz celotne Slovenije in okolice. Je redni in aktivni udeleženec vseh slovenskih kongresov in kongresov evropskega združenja oftalmologov in refraktivnih kirurgov. Je predavatelj in instruktor predpisovanja kontaktnih leč in operacij dioptrije.

Je član razširjenega strokovnega kolegija za oftalmologijo že od leta 1989. Je aktivni član Slovenskega združenja za oftalmologijo trenutno kot vodja nadzornega odbora. Je oče treh odraslih hčera in dedek štirim vnukom in trem vnukinjam. Vse to je plod trdega dela, znanja in vizije kakor tudi podpore žene Branke že 38 let.