Očesna ordinacija Irman
[strani za zdravstvene storitve na zavarovanje]

Informacije: 051 288 012
irena irman grcar
Slike
photo-icon-1
Video
video-icon-1

Irena Irman Grčar, dr. med., spec. oftalmolog, je diplomirala leta 2005 na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Svoje izobraževanje je nato nadaljevala s specializacijo iz oftalmologije, ki jo je opravljala na Očesni kliniki v Ljubljani.

Leta 2013 je v Parizu kot 2. najboljša izmed 440 kandidatov iz vse Evrope zelo uspešno opravila evropski specialistični izpit
ter si s tem pridobila naziv Felow of European Board of Ophthalomogy (FEBO).

Že v času specializacije se je udeležila različnih dodatnih strokovnih izobraževanj in izpopolnjevanj s področja refraktivne kirurgije in operativnega zdravljenja sive mrene, diagnostike očesnih bolezni, glavkoma in mrežnice. Ukvarja se tudi z znanstvenoraziskovalnim delom. Pod mentorstvom prof. M. Hawline opravlja podiplomski študij s področja biomedicine. Objavila je več strokovnih prispevkov v znanstvenih revijah s področja okuloplastike ter vitreoretinalne kirurgije.

S svojimi prispevki redno sodeluje na kongresih v tujini in pri nas. V letu 2007 je na kongresu SOE v Amsterdamu skupaj z mentorjem pridobila posebno priznanje (Best poster award) za raziskovani prispevek s podočja vitreomakularnega trakcijskega sindroma.

v Januarju 2014 se je pridružila ekipi našega očesnega centra.

Klinični interes: refraktivne operacije, diagnostika in operacije keratokonusa, estetski posegi v področju obraza/oči (aplikacija botoxa, hialuronske kisline, odstranitev benignih novotvorb ipd.).